'Rode Duivel Batshuayi voetbalt zonder fans, door kritiek op Turkse overheid'

'Rode Duivel Batshuayi voetbalt zonder fans, door kritiek op Turkse overheid'

01-03-2023 13:25 Laatste update: 14:00
3

Michy Batshuayi moet het aankomende zaterdag stellen zonder de supporters van zijn club Fenerbahçe. De Turkse autoriteiten melden dat de supporters niet welkom zijn tijdens de uitwedstrijd tegen Kayserispor. Dit komt doordat de supporters zich eerder kritisch uitten over de Turkse regering, weet het Belang van Limburg.

De supporters van Batshuayi en Fenerbahçe zijn bestraft door hun uitingen in de afgelopen thuiswedstrijd tegen Konyaspor. “Al twintig jaar leugens en gesjoemel, tijd om op te stappen”, werd er gescandeerd door de supporters, meldt het Belang van Limburg

De Turkse regering ontvangt een hoop kritiek door de trage hulpverlening tegenover de slachtoffers van de aardbeving van 6 februari, die in Turkije meer dan 44.000 mensen het leven kostte. President Recep Tayyip Erdogan vroeg maandag vergiffenis aan de inwoners van de provincie Adiyaman.

Batshuayi begon zijn voetbalavontuur in de Jupiler Pro League bij Standard. Vervolgens speelde de spits voor grote Europese clubs zoals Chelsea, Dortmund en Marseille. Ook kwam Batshuayi al 50 keer uit voor de Rode Duivels en daarin scoorde de spits maar liefst 27 keer.