'Linksback Toffolo géén Anderlecht-speler, paars-wit laat klacht vallen'

'Linksback Toffolo géén Anderlecht-speler, paars-wit laat klacht vallen'

01-03-2023 13:03 Laatste update: 16:10
6

Harry Toffolo is géén RSC Anderlecht speler. Dat was de linksback van Nottingham Forest op 31 januari bijna wel. Ondanks schriftelijke beloftes ging die deal toch niet door tussen de clubs. Anderlecht laat de klacht die het naar aanleiding daarvan indiende nu vallen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De transfer was zo klaar als een klontje. De medische keuring was gedaan en de huurdeal was zelfs op papier al rond. Toen kreeg Forest-linksback Omar Richardson een lange revalidatie voor de kiezen en besloot Nottingham om een streep te zetten door de overgang van Toffolo.

paars-wit was hier niet content mee en diende een klacht in bij de FIFA om de transfer alsnog te laten slagen. De klacht had geen effect, want de transfer was nooit gereregistreerd in de transferdatabank (TMS).

Daar liet Anderlecht het niet bij zitten. paars-wit ging naar het Arbitragehof voor de Sport (TAS) om een beroepsprocudere te beginnen. Dat leek een oplossing, maar een simpele optelsom van problemen leidde ertoe dat Anderlecht de klacht liet vallen om de speler te beschermen.

Zo zou de procedure weken duren waardoor de Conference League-lijst niet haalbaar zou zijn voor Toffolo. Ook werd van Toffolo verwacht zelf een pleidooi te houden tegen huidige club Nottingham Forest. En dat alles voor een korstondige huurdeal in plaats van een jarenlang contract. De verdediger zou dus na zijn pleidooi tegen de Engelse club van de zomer nog terug moeten keren naar Nottingham Forest. Een onwenselijke situatie voor Toffolo.

Voor RSC Anderlecht was het een ongelukkige transferperiode. paars-wit had bijvoorbeeld ook spits Tolu Arokodare op het oog, maar die vertrok op het nippertje van de transferdeadline naar koploper KRC Genk. Anderlecht staat op dit moment 10e in de Jupiler Pro League met 36 punten en treft deze zondag KAA Gent.