Doku geniet van eerste doelpunt in deze Ligue 1: Nu ben ik vertrokken

Doku geniet van eerste doelpunt in deze Ligue 1: "Nu ben ik vertrokken"

01-03-2023 11:30
1

Na een verschrikkelijk frustrerend 2022 lijkt Jérémy Doku weer helemaal aan de oppervlakte te komen. De vleugelflitser van Stade Rennes is de laatste weken weer pijnvrij en dat loont. In de Europa League leverde hij een assist af, afgelopen weekend voegde de Rode Duivel daar prompt zijn eerste competitietreffer aan toe. Hij kan er zelf enkel om glimlachen.

Doku opende niet alleen zijn persoonlijke rekening in de huidige Ligue-1-campagne, zijn doelpunt bleek meteen ook het enige in de altijd beladen confrontatie met FC Nantes. "Natuurlijk doet dat deugd, zeker tegen die ploeg, in een derby", laat hij optekenen bij Ouest France"Ik ben gelukkig dat ik kon scoren en de ploeg zo kon helpen."

Het was een doelpunt zoals Doku te kenmerken valt: met snelle voetjes op de korte ruimte. "Toen de bal kwam, bleef die een beetje hangen in mijn voeten. Daarna gebeurde alles op instinct. Ik trapte met mijn linkervoet en het was doelpunt", lacht Doku. 

De Rennes-aanvaller kan niet anders dan tevreden zijn, zeker na de donkere maanden die hij voordien beleefde. "Ja, het gaat snel", geeft hij aan. Van september tot december verscheen Doku geen enkele keer aan de aftrap in Frankrijk. "Het ene jaar ging verloren door blessures, maar dan moet je snel schakelen. Dat maakt het goed. Nu ben ik vertrokken. Ik hoop dat het zo verder gaat."