Blessure Arokodare uitgelegd: ''Herstel afhankelijk van het scheurtje zelf''

Blessure Arokodare uitgelegd: ''Herstel afhankelijk van het scheurtje zelf''

01-03-2023 09:10
3

KRC Genk-spits Tolu Arokodare moet een tijdje vanaf de zijlijn opereren. De aanvaller heeft een scheurtje in de meniscus van de linkerknie. Kniechirurg Peter Bollars legt uit hoe lang het herstel kan duren.

Bij Arokodare is er waarschijnlijk sprake van een traumatische scheur. ''Zo'n blessure moeten we wel vaker opereren. Dit omdat zulke scheuren pijn veroorzaken, soms een blokkade gevoel geven en zelfs het wandelen bemoeilijkt'', zei Bollars tegen Het Belang van Limburg over de behandeling die verwacht wordt voor Arokodare.

Volgens Bollars zijn er twee opties voor de operatie. De eerste optie is om de scheur te hechten, dat lukt alleen niet altijd. ''Dit is afhankelijk van het type meniscusletsel, want een hechting heeft alleen kans op slagen als het scheurtje zich tegen het goed doorbloedde kniekapsel bevindt'', vertelde Bollars over de intensieve ingreep waarbij de speler waarschijnlijk bijna een half jaar uit de roulatie is.

De tweede optie is om kleine scheurtjes weg te halen. ''Maar dat is dan weer af te raden bij grote scheuren, omdat zo die schokdemper in je knie verdwijnt'', aldus Bollars die ook wijst op het risico op artrose bij dit type behandeling.

Koploper KRC Genk zal dus in ieder geval een beroep moeten doen op andere spitsen voor de komende tijd. Trainer Wouter Vrancken kan voor de aankomende wedstrijden kiezen voor Ally Samatta, maar kan ook gaan schuiven en bijvoorbeeld Joseph Paintsil in de spits zetten. De aankomende match tegen STVV van zondag zal uitwijzen waar de coach voor kiest.