Voormalig arbiter Gumienny: ''Geen rood. Tussenkomst van de VAR was niet nodig''

Voormalig arbiter Gumienny: ''Geen rood. Tussenkomst van de VAR was niet nodig''

01-03-2023 08:45
10

In de 35e minuut van de halve finale-match tussen Zulte Waregem en KV Mechelen kreeg Essevee het er niet makkelijker op. Scheidsrechter Bram van Driessche veranderde de gele in de rode kaart voor verdediger Alessandro Ciranni na ingrijpen van de VAR. Voormalig scheidsrechter Serge Gumienny trekt die beslissing in twijfel.

''Ik vond het geen rood en een tussenkomst van de VAR - eerst gaf Van Driessche een gele kaart - was niet nodig, want er werd niet voldaan aan de criteria'', vertelde Gumienny aan Het Belang van Limburg.

''Onvoldoende kracht, de voet was niet van de grond, het was niet op hoge snelheid, geen hoge intensiteit en de voetzool was niet vooruit'', legde de ex-arbiter verder uit over zijn zienswijze.

''Het was een roekeloze actie van Ciranni, maar de fysieke integriteit van Schoofs kwam niet in het gedrang, hoewel hij uiteindelijk geblesseerd het terrein moest verlaten'', zei de voormalig scheidsrechter verder over de forse beslissing van Driessche.

''Als je die fase dan vergelijkt met de eerdere fase in de wedstrijd van Schoofs op Derijck. Daarbij is de voet van de grond en wordt deze in de kuit van de verdediger van Zulte Waregem geplant'', aldus Gumienny die eigenlijk impliceert dat Essevee óók benadeeld is door het uitblijven van een kaart voor de actie van Rob Schoofs.

Zulte Waregem mag hopen dat het wat meer mee zit in de Jupiler Pro League. Daar staat het team van trainer Mbaye Leye op de 16e plek en strijdt het tegen degradatie. Aankomende zaterdag speelt Essevee tegen OH Leuven.