Zulte-coach Leye: ''Schandaal. Failliet van de VAR zoals Vanhaezebrouck zei''

Zulte-coach Leye: ''Schandaal. Failliet van de VAR zoals Vanhaezebrouck zei''

01-03-2023 08:15 Laatste update: 08:19
18

Zulte Waregem ziet de bekerfinale aan de neus voorbij gaan. De match tegen KV Mechelen van dinsdagavond ging met 1-0 verloren waardoor KV Mechelen zich plaatste. Zulte-trainer Mbaye Leye staat met onbegrip voor de camera na de match.

Essevee zag scheidsrechter Bram Van Driessche in de 35e minuut rood trekken voor Alessandro Ciranni. Dat gebeurde echter wel na ingrijpen van de VAR, want eerst kreeg de verdediger geel. Zulte kwam daardoor met 10 man te staan voor de resterende speelminuten.

''Het is een schandaal'', vertelde Leye na de match aan Het Laatste Nieuws. Het failliet van de VAR, zoals Hein al zei'', verwees Leye naar de eerdere woorden van Hein Vanhaezebrouck, die zich ook gepiepeld voelde door de VAR na de elleboog van Tajon Buchanan tijdens de match tussen Club Brugge en KAA Gent (2-0) van zondag.

''In Brugge gaan ze niet kijken en hier wel. Laforge is natuurlijk de vedette, dus moet de scheidsrechter hier wél naar het scherm'', zei Leye over de, in zijn ogen, voorkeursbehandeling voor bepaalde spelers en het willekeurig ingijpen van de VAR.

Nu Zulte Waregem uitgeschakeld is voor de strijd om de Beker van België staan alle neuzen dezelfde kant op. Zulte gaat nu namelijk vol voor behoud in de Jupiler Pro League. Essevee bekleedt de 16e plaats in het klassement en staat aankomende zaterdag alweer op het gras tegen OH Leuven.