Bekersprookje in Nederland: derdeklasser mag zich opmaken voor halve finale

28-02-2023 22:55
2

In Nederland heeft amateurclub Spakenburg dinsdagavond voor een gigantische stunt gezorgd door FC Utrecht uit de KNVB Beker te knikkeren. De ploeg speelde bij vlagen uitstekend en won met 1-4 in het stadion van Utrecht, waardoor het doorstoot naar de halve finale.

De supporters van Utrecht en Spakenburg zorgden voor een echte bekersfeer in De Galgenwaard. Zij zagen hoe de bezoekers zich vanaf moment één lieten gelden met een tomeloze inzet en prima veldspel.

Dat leidde al na twaalf minuten spelen tot de 0-1 voor Spakenburg. Wimilio Vink schoot op schitterende wijze raak uit een voorzet van Luuk Admiraal. De voorsprong was zeker niet onverdiend en Utrecht wist ook na de gigantische tegenvaller nauwelijks raad met het goed georganiseerde Spakenburg.

Spektakel in tweede helft
Waar de eerste helft al vrij bizar was, overtrof de tweede helft alle verwachtingen. Utrecht ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Utrecht dacht na 52 minuten de 1-1 te hebben gemaakt. Anastasios Douvikas stond echter buitenspel.  Zeven minuten daarna dompelde Spakenburg De Galgenwaard opnieuw in rouw. Luuk Admiraal, die even daarvoor een grote kans miste, zorgde voor de 0-2.

Utrecht kwam na 64 minuten spelen nog wel op 1-2, maar stortte daarna helemaal in. Masies Artien kopte eerst de 1-3 binnen uit een hoekschop, waarna Floris van der Linden met zijn 1-4 het Spakenburgse feest compleet maakte.

De bezoekers, die eerder ook al FC Groningen uitschakelde, kunnen zich nu opmaken voor de halve finale. Voor Utrecht, waar de nederlaag als een bom inslaat, is het bekeravontuur voorbij.