KV Mechelen is bekerfinalist na spannende partij tegen tienkoppig Essevee

KV Mechelen is bekerfinalist na spannende partij tegen tienkoppig Essevee

28 februari - 22:41
20

De eerste bekerfinalist van dit seizoen is nu ook bekend. Na een spannende partij tussen KV Mechelen en Zulte Waregem wist Malinwa aan het langste eind te trekken. Het werd 1-0, al zal Essevee ook wel wat te zeggen hebben over de rode kaart voor Alessandro Ciranni.

Een duel met een grote inzet, wat er ook serieus aan te zien was tijdens het wedstrijdbegin. Beide ploegen begonnen sterk en snedig aan de partij en leken helemaal klaar om er een spektakelstuk van te gaan maken.

We kregen viriel voetbal met veel inzet, maar echt veel kansen leverde dat niet op. De grootste kans voor KV Mechelen was voor Alec Van Hoorenbeck, die na slecht uitvoetballen van de Essevee-defensie bijna kon profiteren. Zijn poging raakte de deklat. Aan de overzijde kreeg ook Ndour een goede kans op het openingsdoelpunt, maar ook hij wist het leer niet in doel te krijgen.

Zulte Waregem kreeg het daarop nog wat moeilijker nadat Alessandro Ciranni met een zeer discutabele rode kaart van het veld werd gestuurd. Essevee met tien de rust in en nog een serieuze opdracht om tot scoren te komen.

Die tweede helft had weinig om over naar huis te schrijven, met weinig academisch voetbal, maar wel veel spanning. Het was aftellen voor de supporters van KV Mechelen, die bij een 0-0 zeker waren van de kwalificatie.

Een kwartier voor tijd stond die kwalificatie uiteindelijk toch zo goed als helemaal vast. Na enkele kleine kansjes voor Malinwa was het uiteindelijk dan toch raak via David Bates. De thuisploeg op weg naar de finale, Essevee uitgeschakeld.

Het tienkoppige Zulte Waregem kon het niet meer belopen en zag KV Mechelen nog enkele kansen versieren. Ook Jelle Vossen wist nog voor gevaar te zorgen, maar een tweede doelpunt viel er niet. Het bleef 1-0, KV Mechelen naar de finale.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s