Martinez deelt punten voor FIFA-uitreiking: punten voor twee Rode Duivels

Martinez deelt punten voor FIFA-uitreiking: punten voor twee Rode Duivels

28 februari - 15:40 Laatste update: 15:58
2

De FIFA organiseerde maandagavond zijn grote prijsuitreiking, Roberto Martinez en zijn voormalig assistent Luke Benstead mochten ook stemmen tijdens de verkiezingen. Zij waren stemgerechtigd als bondscoach en assistent-bondscoach. Martinez mocht stemmen als de bondscoach van Portugal, Benstead is nog steeds assistent bij de Rode Duivels.

Martinez gaf vijf punten aan Lionel Messi, drie punten aan Kevin De Bruyne en één punt aan Kylian Mbappé. Benstead deelde dezelfde mening als Martinez over de eerste twee keuzes, maar koos als derde voor Luka Modric, meldt Het Nieuwsblad.

Over de keuze voor beste doelman waren Martinez en Benstead exact gelijkgestemd. De ex-collega’s bij de Rode Duivels gaven Thibaut Courtois vijf punten, Yassine Bounou drie punten en Emiliano Martinez een punt.

Voor de verkiezing van trainer van het jaar gaf Martinez de bondscoach van Argentinië Lionel Scaloni vijf punten, drie punten aan Real-Madrid coach Carlo Ancelotti en één punt aan Manchester City trainer Pep Guardiola. Benstead gaf ook Scaloni vijf punten, maar koos op plek twee voor Marokkaans bondscoach Walid Regragui en op plek drie Carlo Ancelotti.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s