'Manchester City zoekt naar middenvelders en ziet mogelijkheid bij Chelsea'

'Manchester City zoekt naar middenvelders en ziet mogelijkheid bij Chelsea'

28-02-2023 14:40
4

Manchester City, de club van Rode Duivel Kevin de Bruyne, heeft Chelsea-middenvelder Mateo Kovacic in het vizier, meldt The Telegraph. Pep Guardiola, manager bij The Citizens, is gecharmeerd van de Kroaat.

Kovacic is een van de Chelsea-spelers van wie het contract in de zomer van 2024 afloopt. The Blues gaan volgens het Engelse medium met Mason Mount, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Pierre-Emerick Aubameyang, César Azpilicueta and Thiago Silva in gesprek over een nieuwe verbintenis. Wanneer Chelsea en Kovacic niet tot een akkoord komen, wil City toeslaan.

In het Etihad Stadium wordt Kovacic als een relatief goedkope versterking gezien. Jude Bellingham geldt naar verluidt als topprioriteit voor City, al licht het in de lijn der verwachting dat de club komende zomer meer dan één middenvelder aantrekt. Ilkay Gündogan zou op weg zijn naar FC Barcelona, terwijl het nog onzeker is of Bernardo Silva binnenboord blijft. Ook ziet City naar verluidt dat Kalvin Phillips niet kan overtuigen in Manchester.

De 28-jarige Kovacic is dit seizoen geen vaste waarde bij Chelsea. Hij kwam in zestien competitiewedstrijden binnen de lijnen.