Lang ongeslagen Union plots twee keer onderuit: De intensiteit zat niet goed

Lang ongeslagen Union plots twee keer onderuit: "De intensiteit zat niet goed"

28-02-2023 10:16
8

Na maandenlang op topniveau is het bestelde dipje van Union Saint-Gilloise onvermijdelijk aangekomen. Nadat het tegen Standard Luik voor het eerst sinds september verloor in de Jupiler Pro League, volgde prompt een tweede opeenvolgende nederlaag bij KVC Westerlo. Volgens Simon Adingra moeten hijzelf en zijn ploeggenoten eens in de spiegel kijken.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld", steekt de Ivoriaan zijn gevoel niet onder stoelen of banken bij Sporza. Terwijl Union erom bekend staat om telkens opnieuw met het mes tussen de tanden op het veld te verschijnen, was dat in het Kuipje niet helemaal het geval. "De intensiteit zat niet goed in de eerste helft", merkt Adingra op. Na de rust probeerde Union wel om de bakens te verzetten, maar uiteindelijk bleek dat onvoldoende.

Zonder te panikeren dringt Adingra aan op een kentering. "We moeten ons de vraag stellen hoe het komt dat we twee keer verliezen en harder gaan werken", luidt zijn advies. Meer nog dan de twee nederlagen lijkt de dubbele uitslag pijn te doen: tot twee maal toe ging Union met 4-2 onderuit. Dat komt dus neer op acht tegentreffers, waar de Brusselaars in de elf voorgaande wedstrijden slechts vier doelpunten om de oren kregen. Stof tot nadenken voor de terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup, donderdag op het veld van Royal Antwerp FC.