Overblijvers bekerwinst KV Mechelen: ''Liever bekerfinale dan Europese Play-Offs''

Overblijvers bekerwinst KV Mechelen: ''Liever bekerfinale dan Europese Play-Offs''

28 februari - 09:30 Laatste update: 09:48
5

KV Mechelen speelde 4 jaar geleden nog in de klasse 1B. Toch wist Mechelen in 2019 Jupiler Pro League-clubs af te troeven en won het de Beker van België. De club wist KAA Gent, de bekerwinnaar van verleden seizoen, toen met 2-1 te verslaan. Overgebleven spelers blikken terug en vooruit op de beker.

''Als tweedeklasser de beker winnen, dat zal niemand ons snel ­nadoen'', vertelde Nikola Storm aan Het Belang van Limburg over de verwachting dat zo een kunstje niet opnieuw zou kunnen worden geflikt.

''En een keer zesde worden of de ­Europe Play-offs spelen, da's ­allemaal fijn. Maar dan honderd keer liever die bekerfinale halen'', zei Rob Schoofs over de voorkeur voor de bekerfinale in plaats van Play-Offs aan het einde van het seizoen.

''Ik verwacht een heel lastige match. Vormer is er niet bij, maar met Brüls, Vossen en ­Derijck loopt er nog steeds ­genoeg ervaring tussen de lijnen'', aldus Schoofs die ook vooruit blikte op de halve finale van dinsdagavond tegen Zulte Waregem en denkt dat dat een zware kluif wordt. KV Mechelen verdedigt dan een 2-1 voorsprong.

Naast aanvoerder Rob Schoofs en Nikola Storm, speelde Lucas Bijker ook de bekerfinale op 1 mei 2019. Ze startten allen aan de aftrap. Afgelopen Jupiler Pro League-match tegen RFC Seraing stond alleen Nikola Storm in de basis. Rob Schoofs was nog steeds geschorst na de rode kaart tegen RSC Charleroi op 8 februari.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie