Bij AC Milan springt Zlaten in de bres voor De Ketelaere: ''Herken mezelf in hem''

Bij AC Milan springt Zlaten in de bres voor De Ketelaere: ''Herken mezelf in hem''

28-02-2023 08:15 Laatste update: 08:42
2

Charles De Ketelaere (21) worstelt bij AC Milan. Zlaten Ibrahimovic (41) had letterlijk zijn vader kunnen zijn en besluit ook die rol een beetje op zich te nemen. In een interview na de match tussen AC Milan en Atalanta (2-0) springt de Zweed in de bres voor De Ketelaere.

''Ik herken wat van mezelf in hem. Van toen ik mijn eerste stappen in het buitenland zette, destijds bij Ajax'', vertelde de Zweed aan Mediaset en Sky Italia die zich goed beseft hoe het is om in de schoenen van De Ketelaere te staan.

''Het is moeilijk om plots ver van je familie te leven'', zei Zlatan verder over hoe het kan dat De Ketelaere nog niet de sterren van de hemel speelt.

''Het is aanpassen. Maar hier in Milaan helpt iedereen hem om zich thuis te voelen in de kleedkamer'', aldus de 41-jarige Zweed die denkt dat het een kwestie van tijd is voordat De Ketelaere de knop omzet.

Afgelopen zomer verhuisde de Rode Duivel van de Jupiler Pro League naar de Serie A. De Ketelaere, die overkwam van Club Brugge, is dit Serie A-seizoen goed voor 736 speelminuten in 20 matchen. De aanvallende middenvelder wist daarin nog niet tot scoren te komen, maar leverde wel een assist.