Zorgane breekt ban voor Charleroi: Trots dat ik team opnieuw kon helpen

Zorgane breekt ban voor Charleroi: "Trots dat ik team opnieuw kon helpen"

26 februari - 23:30

Sporting Charleroi heeft gedaan wat het moest doen om uitzicht te blijven houden op de Europe Play-Off. Tegen Sint-Truiden wonnen De Zebra's met 1-0, waardoor ze over hun tegenstander van zondagavond heen wippen in de stand. Adem Zorgane zorgde voor het verschil. 

De Algerijnse middenvelder maakte de enige treffer van de avond en was zo de gevierde man. Dat is geen primeur: met nu drie doelpunten en zeven assists is Zorgane veruit de meest bepalende aanvallende speler bij Charleroi. "Ik ben trots dat ik mijn team opnieuw kon helpen", blijft hij eerder bescheiden bij Sporza. Hij bedankt vooral zijn ploeggenoten, die hard geknokt hebben.

"Het was niet gemakkelijk tegen de organisatie van STVV", beseft Zorgane. Naar het toonbeeld van trainer Felice Mazzu wachtten De Carolo's op het geschikte moment om toe te slaan. Dankzij de driepunter ligt alles plots weer open. "We kruipen weer wat dichter bij de top-acht, dat is het doel. Er resten ons nog zeven matchen en we gaan er alles aan doen", verzekert Zorgane.

Volgende week krijgt Charleroi een volgende kans om richting Europe Play-Off toe te springen. Dan trekken Zorgane en co op bezoek bij KV Kortrijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

No Poll