Na gevleid punt bij Anderlecht bedankt Bodart ... Lardot: Onderschat in België

Na gevleid punt bij Anderlecht bedankt Bodart ... Lardot: "Onderschat in België"

26-02-2023 22:47
35

Soms voelt een punt aan als een overwinning. Het zou best kunnen dat Standard Luik met die overtuiging terug op de bus stapte na het bezoek aan RSC Anderlecht. De Luikenaars zagen bij momenten af, maar konden best tevreden zijn met 2-2. Arnaud Bodart onderstreept dat gevoel.

De doelman van Standard windt er geen doekjes om: zijn ploeg mag zich in de handen wrijven met dat ene puntje. "Als je de tweede helft bekijkt, komen we goed weg", lacht Bodart wat groen bij Eleven Sports. Anderlecht zag onder meer twee doelpunten afgekeurd. "En onze gelijkmaker was behoorlijk gelukkig ... Maar geluk, dat dwing je af", voegt hij er nog snel aan toe. Bodart ziet dit gelijkspel als een beloning voor het harde werk dat zijn ploegmaats en hijzelf sinds het seizoensbegin leveren.

Scheidsrechter Jonathan Lardot speelde een hoofdrol in de kraker. Onder meer het doelpunt van Standard had afgekeurd kunnen worden voor voorafgaand buitenspel. Bodart lanceert een opmerkelijk charmeoffensief. "Ik waardeer zijn leiding erg, ik vind hem een beetje onderschat", krijgt Lardot een bloemetje toegeworpen. "Er waren enkele delicate fases om af te handelen, maar hij heeft prima zijn streng getrokken."