RWDM deelt in eerste weekend van Play-Offs meteen mokerslag uit aan concurrentie

RWDM deelt in eerste weekend van Play-Offs meteen mokerslag uit aan concurrentie

26-02-2023 21:40
5

RWDM heeft meteen een visitekaartje afgegeven op de eerste speeldag van de Promotie Play-Offs in de Challenger Pro League. Nadat de dichtste belagers eerder al met (dure) punten hadden gemorst, sleepte de koploper uit Molenbeek tegen Lierse SK wél drie punten in de wacht: 3-1. Kylian Hazard was de grote uitblinker.

RWDM wist dat het al onmiddellijk een mooi zaakje kon doen met het oog op de titel én de bijbehorende promotie naar de Jupiler Pro League. Thuis tegen Lierse kreeg het een goede kans om uit te lopen op de concurrentie. De bezoekers lieten zich echter niet onbetuigd. Voor de pauze hielden ze vrij gemakkelijk gelijke tred met de Brusselaars, die dan ook geen echte openingen konden vinden: 0-0.

Na de rust schakelde RWDM vervolgens een versnelling hoger. Dat resulteerde al binnen de drie minuten in een voorsprong. Hazard zwiepte de bal voor doel, waar Zakaria El Ouadhi afwerkte. Die 1-0 vond RWDM onvoldoende om al op haar lauweren te rusten. De thuisploeg drukte door en werd daar zo'n tien minuten later voor beloond. Opnieuw kroop Hazard in de rol van aangever, maar ditmaal kon Ivann Botella scoren.

Hazard man van de match
RWDM leek gewonnen spel te hebben, maar een veerkrachtig Lierse legde zich nog niet bij de zaken neer. Onder meer dankzij een drievoudige wissel kregen De Pallieters weer grip op de wedstrijd. Een kwartier voor affluiten volgde het sprankeltje hoop dat nodig was. Thibaut Van Acker mocht aanleggen vanop de stip en faalde niet. Die 2-1 bood perspectieven, ware het niet dat RWDM de marge al snel weer uitbreidde naar twee stuks. Hazard zette de kroon op het werk door zelf raak te schieten, met wat geluk weliswaar.

3-1 zou uiteindelijk ook de uitslag blijven. Zo loopt RWDM na één van de tien Play-Off-wedstrijden al meteen weg bij de concurrentie. De voorsprong op SK Beveren bedraagt nu zes punten. K. Beerschot V.A. volgt al op tien eenheden. Lierse volgt nog eens drie punten verderop en houdt voorlopig enkel de RSCA Futures achter zich.