Chelsea blijft sukkelen en gaat ook kansloos onderuit tegen Tottenham

26-02-2023 16:31
4

Door een 2-0 zege op Chelsea heeft Tottenham Hotspur de vierde plek in de Premier League verstevigd. Chelsea blijft tiende staan in Engeland.

Dat de druk er vol op staat bij Chelsea is een understatement. Na het ontslag van Thomas Tuchel werd veel geld uitgegeven voor Potter, die het nog niet op de rit gekregen heeft op Stamford Bridge. Chelsea kreeg de eerste tik te verwerken toen Thiago Silva na een minuut of negentien niet meer verder kon en vervangen moest worden voor Wesley Fofana. Kort daarna kreeg Pierre-Emile Hojbjerg dé kans om Tottenham op 1-0 te zetten.

Meteen na rust haalde Tottenham de trekker over. Oliver Skipp maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Spurs, maar kreeg daarbij wel hulp van Chelsea, dat slecht uitverdedigde. De goal van Tottenham was voor Potter het signaal om iets te doen en dat deed hij door Denis Zakaria in te brengen voor Ziyech. Het bracht Chelsea echter weinig. Sterker nog, Tottenham wist de wedstrijd in de slotfase zelfs in het slot te gooien dankzij Harry Kane, die attent was bij een corner.

In de minuten die nog over waren slaagde Chelsea er niet meer in om het weer enigszins spannend te maken, waardoor The Blues de volgende tik krijgen.