Victor Osimhen (ex-Charleroi) schittert in Serie A: Hij is een leider

Victor Osimhen (ex-Charleroi) schittert in Serie A: "Hij is een leider"

26-02-2023 14:53
1

Luciano Spalletti is helemaal in zijn nopjes met Victor Osimhen. De trainer van Napoli beschouwt zijn spits als een doelpuntenmachine, die op zijn beurt ook veel respect heeft voor zijn trainer, als een doelpuntenmachine en echte leider. 

Osimhen is dit seizoen totaal ongrijpbaar. De Nigeriaan scoorde al negentien keer in twintig Serie A-optredens en is daarmee topscorer van Italië. Zaterdagavond maakte hij de 0-2 tegen Empoli, wat betekende dat hij nu acht keer op rij heeft gescoord in de Serie A. Hij speelde in 2018 en 2019 bij Sporting Charleroi, waar hij in de competitie 19 doelpunten scoorde. Nadien trok hij naar Lille.

Na afloop van de overwinning, waarmee een gat van twaalf punten werd geslagen met naaste achtervolger Internazionale, sprak Spalletti zich liefdevol uit over zijn aanvaller. "Osimhen is een leider. Hij heeft de juiste mentaliteit en werkdrang om met het team voor ieder resultaat te vechten. Dat kan hem ook schaden omdat hij enkele kansen miste nadat hij zo hard voor het team werkte", aldus de oefenmeester op de persconferentie. 

Het respect is wederzijds. "Spalletti dwingt me altijd het maximale te geven. Hij is een erg goede en erg veeleisende coach. Hij wil dat iedere speler zijn kwaliteiten durft te tonen en we volgen zijn visie als team. Hij doet het geweldig, je ziet de resultaten."