Club NXT geeft titelambities van SK Beveren flinke knauw met knappe overwinning

25-02-2023 21:55
9

SK Beveren heeft in de strijd om de titel meteen een stevige klap gekregen. In het duel tegen Club NXT ging het verrassend met 3-0 onderuit. De Bruggelingen mochten daarvoor Homma, De Smet en Vermant bedanken. Die laatste wist te imponeren met een absolute wereldgoal.

SK Beveren is één van de titelkandidaten en was ook de grote favoriet om de partij te winnen, maar had het knap lastig tegen Club NXT. De gewonnen duels en het balbezit waren wel voor Beveren, maar beide kansen kwamen niet echt tot grote kansen.

De beste kansen waren uiteindelijk wel nog voor NXT, dat Cisse Sandra een goede mogelijkheid niet zag scoren. Enkele minuten voor rust deed Shion Homma dat wel. De Japanner krulde de bal knap in doel en zorgde voor de 1-0 voorsprong bij de rust.

In die tweede helft moest Beveren op zoek naar een gelijkmaker, maar ook nu waren de jonkies van Club Brugge de beteren op het veld. De kansen waren voor NXT, met onder meer een sterke Chemsdine Talbi die dicht bij een tweede doelpunt stond.

Na enkele wissels van coach Wim De Decker kwamen de bezoekers wel beter in de partij, maar werd doelman Senne Lammens nooit echt aan het werk gezet. Aan de overzijde werd dat wel. Met misschien wel hét doelpunt van het seizoen versloeg Romeo Vermant met een omhaal de Beveren-doelman en stond het 2-0.

Ook daarop bleven de kansen voor Club NXT en raakte Homma nog de paal. Een doelpunt kregen we in het slot via Liam De Smet nog te zien: 3-0. Dankzij de overwinning stijgt Club NXT nu naar een derde plek, op zeven punten van leider RWDM en op vier punten van SK Beveren.