Henkinet verklapt: Naast Standard deed ook Anderlecht me een voorstel

Henkinet verklapt: "Naast Standard deed ook Anderlecht me een voorstel"

26-02-2023 16:46
2

RSC Anderlecht en Standard staan zondag tegenover elkaar, wat voor Laurent Henkinet toch een speciale wedstrijd is. De doelman komt momenteel uit voor Standard, maar had ook voor... Anderlecht kunnen kiezen.

Dat onthult de nu dertigjarige Henkinet in een gesprek met RTBF. Hij werd in 2020 door Standard in huis gehaald, maar kon ook richting paars-wit verhuizen. "Anderlecht deed me toen ook een voorstel om als tweede doelman te tekenen", geeft hij aan.

Anderlecht leek echter geen schijn van kans te maken op zijn komst. "Het voorstel van Standard lag al enkele maanden op tafel en als Luikenaar was het een logische keuze. Ik maakte liever een keuze van het hart dan een keuze voor het financiële. Toen ik bij Standard tekende, was de afspraak ook duidelijk: ik kwam als doublure van Arnaud Bodart. Daar heb ik ook geen probleem mee", geeft hij aan.

Zondag is de kans echter bijzonder klein dat Henkinet ook in actie zal komen. De ex-doelman van onder andere OH Leuven, STVV, Dessel Sport, KV Kortrijk en Waasland-Beveren kwam tot dusver slechts één keer in actie voor de Rouches dit seizoen.