Club Brugge zonder Mignolet in zelfde situatie als RSCA?: Scheelt niet veel

Club Brugge zonder Mignolet in zelfde situatie als RSCA?: "Scheelt niet veel"

25-02-2023 12:45
15

Club Brugge kent een onregelmatig seizoen. De regerende landskampioen deed het voor het WK uitstekend in Europa maar sukkelt verder in de competitie. Trond Sollied keek vorige week naar de Brugse derby, een aantal zaken vielen hem op. 

De voormalige coach van KAA Gent en Club Brugge zag dat de ploeg van Scott Parker maar weinig Blauw-Zwart DNA bezit. Er zou volgens de Noorse coach ook op fysiek vlak het een en ander fout lopen bij Club Brugge. Dat vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad. 

Tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge viel hem een lak aan drive op. "Niet veel sweat en al zeker no glory. Het was de eerste keer dat Cercle beter was dan Club", aldus Sollied in Het Nieuwsblad.

"Niet alleen beter, ook intensiever, sterker in de duels. Nu mocht Club blij zijn dat het niet verloor. Alleen maar omdat ze spelers hebben die ­altijd kunnen scoren. En omdat ze Mignolet hebben.” Zonder Mignolet in doel, stond Club Brugge volgens Sollied niet veel hoger dan Anderlecht. “Het zal niet veel schelen. Hij heeft al veel punten gepakt. ­Zonder hem zou Club veel ­grotere problemen kennen."