El Clásico gaat mogelijk aan neus voorbij van aanvaller Fati door knieblessure

El Clásico gaat mogelijk aan neus voorbij van aanvaller Fati door knieblessure

25-02-2023 11:00 Laatste update: 11:21

Pechvogel Ansu Fati is de komende weken weer uitgeschakeld met een blessure. De Spaanse aanvaller heeft op de training een blessure opgelopen aan zijn linkerknie, waardoor hij El Clásico waarschijnlijk vanaf de kant moet toekijken.

Voor Fati is het niet de eerste keer dat hij met een blessure uit de roulatie is. Zijn knieën lieten het al meerdere malen afweten en ook zijn hamstring en heup zorgden ervoor dat hij al veel wedstrijden moest missen bij Barcelona. Hij moest door een blessure aan zijn meniscus zelfs een keer 305 dagen toekijken voor hij zijn rentree weer mocht maken. Fati vertelde eerder dat hij door het blessureleed het plezier in het voetbal even verloor.

In de verloren wedstrijd tegen Manchester United in de Europa League donderdag, mocht Fati nog een kwartier invallen van trainer Xavi. Komende donderdag zal hij dus niet beschikbaar zijn als één van de grootste wedstrijden van het seizoen wacht. Dan speelt Barcelona in de halve finale van de beker tegen Real Madrid. De ploeg van Carlo Ancelotti neemt het zaterdag eerst nog op tegen Atlético Madrid voor de Madrileense derby.