Leverkusen haalt het van Clement na thriller, Di Maria de held bij Juventus

23-02-2023 22:23
1

Juventus heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de Europa League. Ook Sporting Portugal en Bayer Leverkusen zijn dit seizoen sowieso nog twee wedstrijden actief in Europa. De ploeg uit Duitsland trok aan het langste eind in een ware thriller.

AS Monaco - Bayer Leverkusen
De heenwedstrijd in Frankrijk was al uiterst vermakelijk. De Monegasken van Philippe Clement wonnen toen met 3-2. Ook de return in Duitsland eindigde in die uitslag, maar dan in het voordeel van de ploeg van trainer Xabi Alonso. Het eerste doelpunt kwam op naam van Florian Wirtz.

Wissam Ben Yedder bracht Monaco al weer snel op gelijke hoogte, waarna Exequiel Palacios twee minuten later Leverkusen weer op 1-2 bracht. In de 58e minuut kwamen de Duitsers op 1-3, waarna Mitchell Bakker het duel leek te beslissen. Hij stond echter buitenspel. Breel Embolo maakte in de slotfase nog de 2-3. Het duel draaide vervolgens uit op strafschoppen. Die nam Leverkusen beter (3-5), waardoor het zich plaatst voor de volgende ronde.

Nantes - Juventus
Juventus had donderdagavond geen kind aan Nantes. Na de 1-1 in Italië won de Oude Dame simpel in Frankrijk met 0-3. Angel Di María speelde een hoofdrol. De Argentijn opende al na vijf minuten spelen op werkelijk schitterende wijze de score door met links van heel ver raak te schieten.

Even later maakte hij uit een strafschop de 2-0. De penalty werd gegeven na hands van Nantes-verdediger Nicolas Pallois, die dat moest bekopen een rode kaart. Na rust speelde Juventus het duel gemakkelijk uit. Di María tekende ook voor het laatste doelpunt van de avond en maakte daarmee zijn hattrick compleet.

FC Midtjylland - Sporting Portugal
Ook Sporting Portugal heeft het teleurstellende resultaat van het eerste duel in het tweeluik met FC Midtjylland (1-1) overtuigend weggepoetst. De Portugezen kwamen al vroeg op voorsprong via Sebastián Coates en stonden snel daarna al met een man meer.

Na rust scoorde Pedro Gonçalves nog twee keer. Het meest bizarre doelpunt kwam van de voet van een Midtjylland-speler. Stefan Gartenmann maakte een wel heel curieus eigen doelpunt.