Vertonghen blikt terug op 6 maanden Paars-Wit: ''Chaos op en naast het veld''

Vertonghen blikt terug op 6 maanden Paars-Wit: ''Chaos op en naast het veld''

23-02-2023 14:25 Laatste update: 14:53
3

Jan Vertonghen kwam deze zomer van Benfica naar RSC Anderlecht. De centrale verdediger heeft de eerste 6 maanden bij Paars-Wit er alweer bijna opzitten. De recordinternational van de Rode Duivels (145) evalueerde de rumoerige periode.

''Neen, ik wilde voetballen bij een club die me graag wou en dat gevoel heb ik nog steeds'', antwoordde Vertonghen aan Het Belang van Limburg op de vraag of de verdediger spijt had om voor Anderlecht te gaan.

''Er is veel gebeurd: chaos op en naast het veld. Ik trek me dat aan omdat Anderlecht mijn werkgever is, maar tegelijkertijd moeten wij als spelers focussen op onze job op het terrein'', aldus Vertonghen.

''Als wij goed presteren, keert de rust makkelijker terug'', zei Vertonghen die zich ervan bewust is dat goede prestaties op het veld kunnen zorgen voor een ommekeer bij Paars-Wit.

Vertonghen staat donderdagavond een belangrijke match te wachten. Dan voetbalt de verdediger in het Lotto Park tegen Ludogorets. Daar probeert Paars-Wit een 1-0 achterstand te repareren om zo op het toneel uit te mogen blijven komen van de Conference League.