Vanhaezebrouck: Wie weet waar je komt, in kwartfinales Tissoudali gerecupereerd

Vanhaezebrouck: "Wie weet waar je komt, in kwartfinales Tissoudali gerecupereerd"

23-02-2023 12:40
5

In minder dan 72 uur tijd betwist KAA Gent twee duels die de aanschijn van haar seizoen kunnen bepalen. Hein Vanhaezebrouck is in ieder geval niet van plan om de altijd beladen slag met Club Brugge van komende zondag voorrang te geven. Integendeel, ook in Europa ziet de Gent-coach nog mooie perspectieven.

Donderdagavond staat de eerste opdracht van het cruciale tweeluik op het programma. Dan moeten De Buffalo's in eigen huis een 1-0-achterstand tegen Qarabag rechttrekken. Slagen ze daarin, dan worden ze beloond met een ticket voor de achtste finales van de Conference League. Die competitie is wel degelijk een doel voor Gent. "En in de achtste finales zitten er haalbare kaarten bij", durft Vanhaezebrouck al voorzichtig vooruit kijken bij Het Laatste Nieuws.

Vorig jaar bereikte Feyenoord de finale van de eerste editie van de Conference League. Daar lijken Belgische clubs zich aan op te trekken. Mits een gunstige loting is er namelijk veel mogelijk, beweert Vanhaezebrouck. "Je maakt dan kans om in de kwartfinales te geraken en dan heb je iemand als Tissoudali gerecupereerd. Wie weet, waar je kan geraken."

Bij Gent snakt men hartstochtig naar de terugkeer van Tissoudali, die aan het begin van het seizoen uitviel met een zware kruisbandblessure. In de loop van maart zou de Marokkaanse dribbelkont stilaan weer mogen hervatten. Als hij nog Europees wil aantreden, zal Gent in de eerste plaats Qarabag moeten uitschakelen.