Janssen noemt Vertonghen als vervelendste tegenstander: Met die lange benen

Janssen noemt Vertonghen als vervelendste tegenstander: "Met die lange benen"

23-02-2023 11:06
3

Vincent Janssen heeft zich behoorlijk vlot aangepast aan het Belgische voetbal. Na drie kwart competitie staat de Nederlandse spits van Royal Antwerp FC op vijftien treffers, nog eentje te weinig om (vertrokken) topschutter Paul Onuachu in te halen. Inmiddels heeft Janssen ook al de beste verdediger uit de Jupiler Pro League ontdekt: Jan Vertonghen.

Bij Eleven Insiders kreeg Janssen de vraag voorgeschoteld welke mandekker hem al de zwaarste tegenstand heeft bezorgd. Na even nadenken oppert de Antwerp-aanvaller de naam van Vertonghen. "Jan is echt heel vervelend, met die lange benen waarmee hij overal tussen zit", glimlacht Janssen. "Hij leest de situaties ook heel erg goed."

Antwerp en Anderlecht ontmoetten elkaar dit seizoen al twee keer. Even vaak eindigde de partij op 0-0. Op de Bosuil slaagde Janssen er niet in om zich te onderscheiden, waarna hij in het Lotto Park een schorsing uitzat. "Die wedstrijd tegen Anderlecht kon ik vanop de tribune zien. Dan zie je hoe slim die op situaties anticipeert en hoe rustig hij aan de bal is", steekt Janssen nog een pluimpje op Vertonghens hoed.

Overigens kwamen Janssen en Vertonghen elkaar nog eens eerder tegen de voorbije maanden. In september 2022 waren ze directe tegenstanders in het Nations-League-duel tussen Nederland en de Rode Duivels.