Lukaku eist late hoofdrol op en bezorgt Inter alsnog goede uitgangspositie

22-02-2023 22:56
9

Internazionale is er in eigen huis in geslaagd om in extremis een overwinning over de streep te trekken. In een over en weer golvend duel met FC Porto werd het uiteindelijk 1-0. Romelu Lukaku was de gevierde man door zijn goal in minuut 86.

Romelu Lukaku begon vanaf de bank bij Inter, maar speelde wel een bijzonder belangrijke rol in de partij. In de eerste helft ging het spel enorm op en neer. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes, maar het balbezit fluctueerde enorm. In totaal werd er slechts drie keer op doel geschoten, waardoor het aantal grote kansen miniem.

De rivaliteit tussen beide ploegen was wel direct aan. Er waren verschillende opstootjes, waaronder een vreemde tussen Onana en zijn ploeggenoot Edin Dzeko. Diogo Costa van FC Porto voorkwam vlak voor rust met een katachtige save nog een goal van Alessandro Bastoni.

Na rust was het Onana die uitblonk met een aantal katachtige reddingen op twee levensgevaarlijke schoten van FC Porto. De tweede helft was dan ook aantrekkelijker met wat meer kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er nog niet. In de slotfase moesten de Portugese bezoekers ook nog eens met tien man verder, nadat Otávio met rood kon inrukken. Dit was uiteindelijk datgene wat Internazionale nodig had, omdat in minuut 86 Lukaku met een rebound uit zijn eigen kopbal de winnende treffer binnen tikte.

Door de overwinning pakt Internazionale alsnog de goede uitgangspositie voor de return in Porto op 14 maart.