Selemani ziet derby naderen: ''Niet zomaar een derby, maar wedstrijd voor behoud''

Selemani ziet derby naderen: ''Niet zomaar een derby, maar wedstrijd voor behoud''

22-02-2023 15:20
2

Aankomende vrijdag is de derby tussen Zulte Waregem tegen KV Kortrijk. Voor aanvaller Faiz Selemani is het de zesde match tegen Essevee. Selemani won er maar één, maar dan wel met grote cijfers, namelijk 5-0.

''Het was een feestavond'', vertelde Selemani tijdens een interview met de eigen club over de 5-0 gewonnen match tegen Essevee. De aanvaller scoorde toen zelf 2 van de 5 treffers.

De thuismatch van dit seizoen verliep echter minder soepel. ''Het stond nog 1-0 maar we verloren uiteindelijk een wedstrijd die we altijd hadden moeten winnen'', zei Selemani over die match. 

''Natuurlijk is het een belangrijke wedstrijd, niet zomaar een derby, maar een wedstrijd voor het behoud. Maar onze recente resultaten – winst op Standard en een draw, bijna een overwinning, tegen Anderlecht – sterken ons vertrouwen'', aldus Selemani die uit is op revanche uit is tegen Essevee en vertrouwen heeft in de winst.

De match is ook voor de Jupiler Pro League-stand een belangrijke. Zulte Waregem staat op de 16e plaats terwijl KV Kortrijk daar met slechts 4 punten voorsprong boven staat. Beide ploegen hebben de 3 punten dus dringend nodig om zich aan het einde van het seizoen te kunnen handhaven in de Jupiler Pro League.