Conceiçao antwoordt diplomatisch op Lukaku-vraag: Jij wil een vette kop, zeker?

Conceiçao antwoordt diplomatisch op Lukaku-vraag: "Jij wil een vette kop, zeker?"

22-02-2023 12:06

De hamvraag die Belgische én Italiaanse voetbalfans bezighoudt voor de laatste heenwedstrijden van de achtste finales in de Champions League: zal Romelu Lukaku mogen starten bij Internazionale tegen FC Porto? Volgens La Gazzetta dello Sport is het antwoord ja. 

Samen met RB Leipzig - Manchester City vormt Inter - Porto het sluitstuk van het eerste luik CL-voetbal in 2023. Bij I Nerazzurri staat Lukaku de laatste dagen in de schijnwerpers. De voorbije twee wedstrijden in de Serie A, op Sampdoria (0-0) en thuis tegen Udinese (3-1), verscheen de Rode Duivel aan de aftrap. In die laatste partij kon hij ook eindelijk nog eens scoren. Hoe dan ook gaat het de juiste kant op met zijn vormpeil. La Gazzetta is dan ook overtuigd: Simone Inzaghi kiest tegen Porto voor een hereniging van het duo Lautaro Martinez - Lukaku, waardoor Edin Dzeko op de bank plaatsneemt.

De Italiaanse journalisten zijn dermate met het dilemma bezig dat ook Porto-coach Sergio Conceiçao de vraag kreeg voorgeschoteld. Speelt hij liever tegen een Inter zonder Lukaku of tegen een Inter met Lukaku die nog naar zijn beste vorm zoekt? "Jij bent op zoek naar een straffe kop, hé", gaf Conceiçao de man een diplomatisch antwoord. Hem maakt het duidelijk niet uit. "Inter beschikt over enkele sterke aanvallers: Lukaku, Martinez, Dzeko, anderen ... Het is aan Simone (Inzaghi, nvdr.) om de beste te kiezen. Zelf heb ik geen voorkeur", besloot Conceiçao, waarna hij zijn eigen aanvalslinie opsomde als tegenvoorbeeld.