'Paar hete hangijzers zijn geblust bij Anderlecht, Raad van Bestuur komt er niet'

'Paar hete hangijzers zijn geblust bij Anderlecht, Raad van Bestuur komt er niet'

22-02-2023 11:27 Laatste update: 11:51
17

Maandagavond vond bij RSC Anderlecht een langverwachte vergadering plaats. Sterke mannen Marc Coucke, Jesper Fredberg en Wouter Vandenhaute gaven tekst en uitleg bij de huidige gang van zaken in de aanwezigheid van enkele tientallen fans. Die vergadering heeft haar vruchten afgeworpen: de neuzen staan weer min of meer in dezelfde richting. 

Het Laatste Nieuws omschrijft de gesprekken, net als Coucke dat deed overigens, als 'constructief'. Volgens de krant is het fanboard dan ook 'relatief tevreden' met de uiteenzetting van het bestuur. Een hosannastemming moet niet meteen verwacht worden in Anderlecht, maar 'een paar hete hangijzers lijken geblust'. Coucke legde onder meer uit wat het niet-uitvoerend voorzitterschap van Vandenhaute net inhoudt. Niettemin blijft het fanboard vasthouden aan zijn ontslag. Coucke en Fredberg blijven buiten schot. 

Vooral de sportieve visie van Fredberg lijkt het fanboard over de streep te hebben getrokken. Er heerst geloof dat de Deen de scheve situatie kan rechttrekken, weliswaar niet op erg korte termijn. Al is het natuurlijk de vraag of de harde kern dezelfde mening is aangedaan. Die was namelijk niet aanwezig op de vergadering. Zij eisen tot op heden nog steeds het ontslag van Vandenhaute én de verkoop van de club.