Doelpuntenmachine van Openda ligt even stil: Ik heb nog al zulke periodes gehad

Doelpuntenmachine van Openda ligt even stil: "Ik heb nog al zulke periodes gehad"

22-02-2023 10:54

Loïs Openda was 2023 als een raket ingedoken, maar de laatste weken is zijn vormpeil even tanende. Door zijn trainer bij RC Lens wordt hij dan ook vaker dan hem lief is op de bank gezet. Toch maakt de Rode Duivel zich niet al te veel zorgen met het oog op de nabije toekomst.

Openda begon dit kalenderjaar met een knaller. In de prestigeslag met PSG op 1 januari scoorde hij én deelde een assist uit. Tien dagen later voegde de spits daar nog een doelpuntje aan toe tegen Strasbourg, goed voor zijn negende treffer uit het lopende Ligue-1-seizoen. Sindsdien is het doelpuntenkanon van Openda echter verstomd. In februari mocht hij daarom nog geen enkele keer aan de aftrap beginnen van trainer Franck Haise.

Niet toevallig heeft die mindere vorm er ook voor gezorgd dat revelatie Lens wat teruggezakt is op de ranglijst. Het staat nu vierde. Over zijn eigen prestaties blijft Openda optimistisch. "Ik heb al zulke periodes gehad in het verleden, bij Vitesse. Eens de machine zich opnieuw op gang heeft getrokken, zal het wel lukken", sust hij bij RTBFOpenda kan het dan ook aanvaarden dat zijn coach hem even op de bank houdt.

Vorig weekend scoorde Openda wel degelijk, weliswaar vanuit buitenspel. Toch trekt hij zich daaraan op. "Het is aan mij om erop te komen en proberen het verschil te maken", blijft de Luikenaar strijdvaardig. Zijn huidige bankzittersstatuut knaagt niet aan hem. "Zeker is er een beetje ontgoocheling, maar ik zal daarom niet niet volledig geconcentreerd op het veld komen."