OFFICIEEL: Geen Schreuder (ex-Club Brugge), Leeds vindt nieuwe manager

OFFICIEEL: Geen Schreuder (ex-Club Brugge), Leeds vindt nieuwe manager

21-02-2023 17:30

Leeds United heeft een overeenkomst bereikt met manager Javi Gracia. De Spaanse oefenmeester versterkt de nummer negentien van de Premier League in de strijd tegen degradatie. Hij was tot juli 2022 nog de coach van het Qatarese Al-Sadd.

Gracia tekent een contract, die hem aan Leeds verbindt tot het einde van dit seizoen. De Spanjaard begint aan zijn tweede avontuur in Engeland, aangezien hij eerder al een jaar spendeerde als coach van Watford. Nu mag hij Jesse March opvolgen als hoofdtrainer van Leeds United, waar Nederlander Crysencio Summerville regelmatig speelt. March wist maar negentien punten te behalen in 23 duels voor Leeds.

De zoektocht van Leeds naar een nieuwe manager verliep moeizaam. Onder meer Feyenoord-trainer Arne Slot bedankte, terwijl de club zelf uiteindelijk niet in zee besloot te gaan met Alfred Schreuder (ex-Club Brugge). Binnen de directie was verdeeldheid over de onlangs bij Ajax ontslagen trainer. Michael Skubala leek het seizoen daardoor op interim-basis af te maken, maar in de strijd tegen degradatie kiest Leeds nu toch voor de meer ervaren Gracia.

Leeds verloor zaterdag van concurrent Everton en staat negentiende in de Premier League. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt twee punten.