'RWDM-fan' Rousseau lacht met zichzelf op carnaval: Molenbeek in mooi daglicht

'RWDM-fan' Rousseau lacht met zichzelf op carnaval: "Molenbeek in mooi daglicht"

21-02-2023 11:53
13

Een opmerkelijke gast op het carnaval van Aalst: Conner Rousseau. De aanwezigheid van de voorzitter van Vooruit was op zich niet zo wereldschokkend, maar zijn outfit deed wel de wenkbrauwen fronsen. Rousseau verkleedde zich namelijk als ... speler van RWDM.

Met een truitje van de Brusselse tweedeklasser zoog de politicus heel wat aandacht naar zich toe. Hij legde in een filmpje op TikTok ook uit waarom hij net voor die vermomming had gekozen. "Om Molenbeek een keer in een positief daglicht te stellen en ook om een beetje te lachen met mezelf", vertelde Rousseau.

@kingconnah

Moet kunnen toch? 😁

♬ original sound - conner.rousseau

Daarmee knipoogde hij naar een veelbesproken uitspraak van enkele maanden geleden, toen hij een bezoek aan de Brusselse deelgemeente Molenbeek omschreef als een soort "safari". Overigens doet de lokale voetbalclub, RWDM, het momenteel uitstekend. Het heeft de reguliere fase van de Challenger Pro League afgerond als koploper. In de Promotie Play-Off, die tien wedstrijden bedraagt, hoopt RWDM een ticket voor de Jupiler Pro League te boeken.