Thuram (25) vertrekt gratis in de zomer: We moeten het accepteren

Thuram (25) vertrekt gratis in de zomer: "We moeten het accepteren"

20-02-2023 17:29
3

Marcus Thuram gaat komende zomer naar alle waarschijnlijkheid transfervrij vertrekken bij Borussia Mönchengladbach. De 25-jarige aanvaller geniet interesse van diverse topclubs en heeft met zijn huidige werkgever geen akkoord bereikt over een contractverlenging, bevestigt sportief directeur Roland Virkus.

Het huidige contract van Thuram loopt in juli af. "We zijn tot het maximale gegaan", zegt Virkus tegen Sport1. "We moeten accepteren dat er nu eenmaal grotere clubs zijn waar Marcus naartoe zou kunnen gaan." De sportief directeur baalt van de gang van zaken. "Het is natuurlijk geen positieve situatie. Ik kan me daar niet mee verzoenen."

Thuram, die in 2019 EA Guingamp verruilde voor Gladbach, staat in de belangstelling van onder meer Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Arsenal. De WK-ganger met Frankrijk is bezig aan een sterk Bundesliga-seizoen. Thuram scoorde dit seizoen elf keer in twintig competitiewedstrijden. Afgelopen weekend scoorde hij in het met 3-2 gewonnen duel met Bayern München.