Neville heeft geen genade voor Weghorst na match tegen Belgisch assemble Leicester

Neville heeft geen genade voor Weghorst na match tegen Belgisch assemble Leicester

20-02-2023 10:15 Laatste update: 10:58

Gary Neville is nog niet onder de indruk van Wout Weghorst bij Manchester United. De Nederlandse spits miste tegen Leicester City meerdere opgelegde kansen, waardoor de teller op één treffer in tien officiële duels bleef staan.

"Kijk eens naar Weghorst, hij ligt daar verslagen op zijn rug. Give me a break", verzuchtte Sky Sports-commentator Neville, nadat de Oranje-international een goede mogelijkheid om zeep had geholpen. "Er waren ook andere momenten in de wedstrijd, het waren niet alleen de opgelegde kansen. In de studio hebben we met Jimmy Floyd Hasselbaink en Robbie Keane twee heel goede afmakers, ik ben benieuwd wat zij van Weghorst vinden..."

"Ik snap niet waarom het Weghorst niet lukt om te scoren", vervolgt het clubicoon. "Maar als hij al die kansen zou afmaken en twintig goals per seizoen zou maken, dan was hij waarschijnlijk niet beschikbaar op huurbasis voor United", grapt Neville. "Hij werkt hard voor het team, hij is vast populair bij zijn teamgenoten. Maar het gaat ook om kwaliteit in het strafschopgebied, zeker in de grote wedstrijden en richting de beslissende fase van het seizoen."

Bij Leicester City startten Wout Faes en Timothy Castagne bij de aftrap. Youri Tielemans en Dennis Praet kwamen gedurende de match tegen het Manchester United van Weghorst in de ploeg. De Belgen staan met Leicester staat op een 14e plaats in de Premier League.