Mignolet kon geen vuist maken met Club Brugge: ''We waren een makkelijke prooi''

Mignolet kon geen vuist maken met Club Brugge: ''We waren een makkelijke prooi''

20-02-2023 09:15
6

Club Brugge had een zware kluif aan stadsgenoot Cercle Brugge. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en Club Brugge schitterde niet. Doelman Mignolet blonk zelf opnieuw uit, maar zag Blauw-Zwart als team worstelen.

''En ze hadden ook nog zeventien corners'', een typerende uitspraak van Mignolet over het spelbeeld van de stadsderby aan Het Belang van Limburg. Tijdens de match kreeg Club Brugge nauwelijks doelpogingen, terwijl Cercle er 28 kreeg. ''We waren een makkelijke prooi'', voegde de Gouden Schoen-winnaar daaraan toe.

Collega Denis Odoi sloot daarbij aan. ''Dit ging over intensiteit en de wil om te winnen: dingen waar hij geen controle over heeft maar die vanuit jezelf moeten komen'', vertelde Odoi. ''Ik ben kwaad op de ploeg en mezelf, omdat we echt te weinig hebben gebracht'', aldus Odoi die meende dat het niet zozeer met het voetbal te maken had of met de tactiek, maar vooral met de inzet waarmee de ploeg op het veld stond.

Club Brugge morste dure punten tijdens de stadsderby. Navolger KAA Gent wist namelijk wél te winnen van OH Leuven (2-0). Dat betekent dat KAA Gent nu op slechts één punt afstand staat van nummer 4 Blauw-Zwart. De nummer 4 positie is belangrijk, want daarmee plaatst een club zich voor de Play-Off 1.