Griezmann schiet Atlético voorbij Athletic, vlak nadat Carrasco gewisseld wordt

19-02-2023 23:29

Atlético Madrid heeft op zondagavond met 1-0 weten te winnen van Athletic Bilbao. De Basken en de Madrilenen gingen voor een lange tijd nek aan nek. Uiteindelijk was het Antoine Griezmann die de wedstrijd besliste in de 73ste minuut. Yannick Carrasco mocht in de basis starten, Axel Witsel kwam niet van de bank.

Atlético begon niet scherp aan de wedstrijd. Het team van Diego Simeone was de bovenliggende partij, maar wist niet snel op voorsprong te komen. Bilbao kreeg zeventien schoten van Madrid om de oren. Hiervan waren er maar vijf pogingen op het doel van Julen Agirrezabala, die de voorkeur kreeg boven Unai Simón.

De Madrilenen herpakten zich na een onscherpe eerste helft. In de tweede helft voerden ze de druk hoger op bij de Basken. Dit leidde tot de beslissende treffer van Griezmann, luttele seconden nadat Simeone Carrasco naar de kant had gehaald. In de 93e minuut kreeg de matchwinnaar een publiekswissel. Het was zijn zevende treffer van dit La Liga-seizoen. Griezmann bleef kalm voor het doel en schoof de bal in de rechterhoek.

De club uit Bilbao haalt het beste in Griezmann naar boven. Geen enkel ander team kreeg meer goals tegen van de Frans international. In 27 wedstrijden tegen Athletic Bilbao wist de aanvaller elf keer te scoren. De overwinning zorgt ervoor dat Atlético op 41 punten komt te staan. Dit zet de Spanjaarden op de vierde plaats van de ranglijst in Spanje. Genoeg voor een plek in de Champions League van volgend jaar, wat de Madrilenen ambiëren in dit ietwat teleurstellende seizoen. Zij bevinden zich nu op vijftien punten van koploper FC Barcelona.