Gent wint, maar Vanhaezebrouck ziet toch minpunt: Dat mag niet op ons niveau

Gent wint, maar Vanhaezebrouck ziet toch minpunt: "Dat mag niet op ons niveau"

19-02-2023 22:16
4

KAA Gent is tot op één puntje van de top-vier genaderd. Thuis tegen Oud-Heverlee Leuven hadden De Buffalo's het niet onder de markt, maar in de tweede helft konden ze de overwinning toch over de streep trekken: 2-0. Hein Vanhaezebrouck had zoals altijd een diepgaande analyse klaar.

De trainer van Gent zag dat de zege niet van een leien dakje liep. "Het was een match met twee gezichten, dat is een eenvoudige analyse", steekt Vanhaezebrouck van wal bij Sporza. "OHL had de kansen in de eerste helft, wij in de tweede helft." Uiteindelijk benutte Gent die mogelijkheden beter dan de tegenstander. Daardoor staat de ploeg nu op 42 punten, eentje minder dan het nummer vier, Club Brugge.

Hoewel de stemming rond Gent niet altijd hosanna is, staat het er op papier behoorlijk goed voor. "We weten waar we staan, met alle moeilijkheden die we hebben: Europees voetbal, veel blessures, jongens die nog niet helemaal in orde zijn ...", somt Vanhaezebrouck op. Komende donderdag moet zijn elftal die lijn doortrekken tegen Qarabag. In de play-off-ronde van de Conference League moet het een 1-0-achterstand ophalen in de Ghelamco Arena.

Tot slot had Vanhaezebrouck nog een kritische opmerking in petto over de staat van het veld. "Het viel nog mee qua effenheid, maar ik wil je eens uitnodigen om erop te spelen. Ploegen uit lagere reeksen hebben een betere grasmat dan wij. Dat mag niet op ons niveau", klinkt het streng.