Dortmund kent geen moeite met Hertha, Spurs rekent in eigen huis af met West Ham

19-02-2023 19:35
1

Borussia Dortmund heeft zondagavond gewonnen van Hertha BSC. Tottenham Hotspur kwam laat op gang, maar houdt de drie punten na het duel met West Ham United in Noord-Londen.

Borussia Dortmund - Hertha BSC 4-1
Trainer Edin Terzic had een basisplaats ingeruimd voor Malen. Dat vertrouwen betaalde de 24-jarige aanvaller al snel terug. De openingstreffer kwam van de voet van Karim Adeyemi, die midweeks tegen Chelsea in de Champions League matchwinner was. Nog geen vijf minuten later tekende Malen voor de 2-0. De aanvaller kreeg de bal op maat en schoof hem beheerst binnen.

Direct na rust kwam Hertha terug in de wedstrijd. De bezoekers, met Dodi Lukebakio als invaller, drongen aan, tot Marco Reus een kwartier voor tijd een einde aan alle spanning maakte. Julian Brandt tekende in de negentigste minuut voor het slotakkoord. Door de zege klimt Dortmund naar de tweede plaats in de Bundesliga. Opvallend: de nummers één tot en met drie - Bayern München, Dortmund en Union Berlin - hebben allen 43 punten.

Tottenham Hotspur - West Ham United 2-0
Spurs beleefde een moeilijk avond tegen West Ham, de nummer achttien van de Premier League. Pas na rust namen de Londenaren afstand van The Hammers. Tien minuten na rust was het Emerson Royal die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Heung-min Son de marge en bepaalde daarmee tevens de eindstand.

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) bleef de hele wedstrijd op de bank. Dejan Kulusevski, Harry Kane en Richarlison vormden de voorhoede, Son en Ivan Perisic kwamen als invallers binnen de lijnen.