Doelman Moris na nederlaag Union-Standard: Deze klap is goed

Doelman Moris na nederlaag Union-Standard: "Deze klap is goed"

19-02-2023 16:15 Laatste update: 17:56
2

Doelman Anthony Moris spreekt zich uit na de 2-4 nederlaag tegen Standard Luik. Union SG was al zeventien wedstrijden achter elkaar ongeslagen, daar maakte Standard een einde aan.

Moris ziet vooral het positieve in van de nederlaag. Volgens de doelman staat heel Union nu weer met beide benen op de grond. "We hebben het in het verleden laten zien, vooral na het verlies tegen Antwerp, dat we genoeg karakter hadden om op te staan. Deze klap is goed. Het zal iedereen opnieuw mobiliseren. We moeten deze nederlaag gebruiken voor de toekomst", vertelde hij aan RTBF.

Moris ging ook in op de tegenstander Standard, de doelman heeft zelf zes seizoenen bij Standard onder de lat gestaan en bespeurde de juiste teamgeest bij de tegenstander. "We waren misschien wel de ideale tegenstander voor Standard, die zat te wachten op een grote wedstrijd om nieuw leven in te blazen", vertelde Moris.

Doordat KRC Genk gelijkspeelde tegen KV Mechelen blijft de opgelopen schade tegen Standard beperkt. Union staat nog zeven punten achter op koploper Genk. Toch kwam Royal Antwerp FC dichterbij doordat zij wonnen van KAS Eupen. Antwerp staat derde en begint wel bij Union in de nek te hijgen met slechts drie punten achterstand.