Extreem late goal van Messi zorgt voor winst PSG in krankzinnig duel tegen Lille

19-02-2023 15:08 Laatste update: 15:11

Paris Saint-Germain heeft een absurde middag beleefd in de Ligue 1. De Parijzenaars wonnen met 4-3 van Lille na een goal van Lionel Messi in extremis. Een woedende technisch directeur Lucas Ocampos wierp zich in de slotfase op als trainer.

PSG begon nog uitstekend aan de wedstrijd. Kylian Mbappé speelde na tien minuten zijn tegenstander door de benen en rondde af. Niet veel later maakte Neymar er al 2-0 van. Het leek zodoende een zorgeloze middag te worden voor de ploeg van trainer Christoph Galtier, maar Bafodé Diakité deed wat terug.

In de tweede helft ging het vervolgens helemaal mis. Neymar liep al snel een vervelende enkelblessure op en moest per brancard het veld verlaten. Vervolgens schoot Jonathan David uit een strafschop de 2-2 binnen en twintig minuten voor tijd werd het via Jonathan Bamba zelfs 2-3. Lille leek op weg naar een stunt, maar toen daalde Campos vanaf de tribunes af naar het veld. De technisch directeur van PSG ging naast Galtier staan en veegde zijn sterren de mantel uit.

Het leek effect te sorteren, want Mbappé tekende voor de gelijkmaker met zijn tweede van de middag. Diep in blessuretijd schoot Messi zelfs de winnende nog binnen uit een vrije trap.