Courtois houdt de nul in moeilijke zege van Real Madrid tegen Osasuna

18-02-2023 22:58
1

Real Madrid heeft zaterdagavond met enige moeite gewonnen op bezoek bij middenmoter Osasuna. De Koninklijke, met Thibaut Courtois in doel, ontsnapte in de slotfase, waarna Federico Valverde en Vinícius Junior alsnog voor de drie punten zorgden.

Real steekt in uitstekende vorm. De kersverse wereldkampioen versloeg afgelopen woensdag Elche overtuigend met 4-0, maar had tegen Osasuna beduidend meer moeite. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti creëerde in het eerste bedrijf niet veel gevaar en gingen rusten met 0-0.

De tweede helft was een stuk vermakelijker. Real dacht op voorsprong te komen via Vinícius Júnior, maar hij juichte te vroeg. De Braziliaan stond buitenspel, waardoor de treffer werd afgekeurd. Even later was de thuisploeg via Moi Gomez heel dicht bij de openingstreffer. De aanvaller raakte echter de paal.

Na 77 minuten spelen was het dan toch raak. Valverde kreeg de bal na mooi voorbereidend werk van Vinícius en rondde uitstekend af. In de 89e minuut tekende de Braziliaanse aanvaller hoogstpersoonlijk nog voor de 0-2. Door de overwinning nadert Real aartsrivaal FC Barcelona tot op vijf punten. De Catalanen spelen zondagavond in eigen huis tegen Cádiz.