Chelsea-coach Potter maakt zich zorgen om Azpilicueta: 'Verschrikkelijk incident'

Chelsea-coach Potter maakt zich zorgen om Azpilicueta: 'Verschrikkelijk incident'

18-02-2023 22:18
1

Chelsea verloor zaterdag met 0-1 van Southampton, maar na afloop gaan de zorgen vooral uit naar César Azpilicueta. Volgens manager Graham Potter is de Spaanse verdediger weer bij kennis, nadat hij in de slotfase een trap in zijn gezicht kreeg.

Azpilicueta werd geraakt door Sekou Mara, die een omhaal probeerde te maken. Hij bleef aangeslagen achter en kreeg zelfs zuurstof toegediend voor hij per brancard het veld verliet. "Hij is nu in het ziekenhuis, dus hij is op de best mogelijke plaats. Hij is weer bij bewustzijn en praat al met zijn vrouw, dus dat is goed. Ze zullen hem goed in de gaten houden. We maken ons zorgen, want het was schrikken. Het was een verschrikkelijk incident", zegt Potter bij Sky Sports.

Potter ging ook in op zijn eigen positie. Door de nederlaag tegen Southampton neemt de druk nog verder toe. Chelsea won pas één wedstrijd dit kalenderjaar en staat nog altijd op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League, hoewel er deze winter voor meer dan driehonderd miljoen werd geïnvesteerd. "Na een 0-1 thuisnederlaag is het begrijpelijk dat je kritiek krijgt. Het is een moeilijke periode en staan voor een uitdaging om veel jonge spelers in te passen."

Volgens Potter heeft hij vooral tijd nodig. "Sommige mensen zullen denken dat ik het probleem ben. Ik ben het daar niet mee eens, maar ze mogen hun mening hebben."