Antwerp FC heeft aan eerste helft genoeg om drie punten te pakken tegen Eupen

18-02-2023 17:51 Laatste update: 18:02
22

Royal Antwerp FC won zaterdag met 2-0 van KAS Eupen. Al in de eerste helft was de wedstrijd gespeeld na een dubbele voorsprong en rode kaart voor Eupen.

Antwerp startte zonder al te veel kansen aan de partij, maar dat veranderde snel na het halfuur. Dan kreeg Antwerp een strafschop na een VAR-ingreep. Bovendien moest Eupen met tien verder na een rode kaart voor Bessile. Vincent Janssen zette de strafschop om: 1-0 voor RAFC.

Nauwelijks tien minuten later was Antwerp daar dan opnieuw. Deze keer mocht die andere Nederlander, Jurgen Ekkelenkamp aan het kanon gaan staan. Hij tikte beheerst binnen: 2-0.

De dubbele voorsprong maakte de tweede helft zo goed als overbodig. Mark van Bommel had dat goed begrepen en gooide de wedstrijd helemaal op slot. Niet zo fijn voor de voetballiefhebber, maar wel efficiënt.

Antwerp FC boekt zo opnieuw een zege en komt door het puntenverlies van KRC Genk tot op tien punten van de leider.