VAR official kapt ermee na blunder en woede van Arsenal en Arteta

VAR official kapt ermee na blunder en woede van Arsenal en Arteta

17-02-2023 23:20 Laatste update: 23:37
2

De Engelse VAR Lee Mason geeft er de brui aan. Hij kreeg vorige week zaterdag harde kritiek van Arsenal-manager Mikel Arteta, omdat hij de gelijkmaker van Brentford-spits Ivan Toney verzuimde af te keuren. The Gunners met invaller Leandro Trossard speelden daardoor met 1-1 gelijk.

Toney stond buitenspel, maar zijn treffer telde toch. De 51-jarige Mason vergat namelijk om de lijntjes te trekken, waardoor dat te zien was geweest. Het zorgde na afloop voor grote frustratie bij Arsenal en Arteta.

"We waren na die wedstrijd heel boos, omdat het niet om een menselijke fout gaat. Hier begreep iemand zijn functie niet, en dat is niet acceptabel. Dat kost ons twee punten", foeterde de Spanjaard, die de excuses wel waardeerde. "Het maakt de spelers, de staf en onze fans sterker, dat ze over deze horde heen moesten. Maar tevreden ben ik pas als ze me die twee punten teruggeven, en dat gaat niet gebeuren..."

Mason zou komend weekeinde niet in actie komen als 'straf', maar hij vindt het zelf nu helemaal welletjes geweest. Hij zal niet meer achter het VAR-scherm plaatsnemen in de Premier League. Zijn fluit besloot hij eerder al op te bergen.