Joos wil Witsel niet meer bij Rode Duivels zien: Gaan we die nog meesleuren?

Joos wil Witsel niet meer bij Rode Duivels zien: "Gaan we die nog meesleuren?"

17-02-2023 21:44
24

De Rode Duivels zijn begonnen aan een nieuw tijdperk, met Domenico Tedesco als de nieuwe bondscoach. Hij zal mogelijk doorselecteren in zijn spelerskern. Voor Filip Joos is het alvast duidelijk dat enkele anciens niet meer geselecteerd moeten worden.

Er wordt al een hele poos geopperd om achterin nieuwe landgenoten een kans te geven bij de Rode Duivels. Volgens Joos moet er echter ook op het middenveld worden doorgeselecteerd. Zo vindt hij niet dat Axel Witsel nog een plek bij de Rode Duivels moet krijgen.

"Gaan we Witsel nog eens meesleuren met de Rode Duivels", vraagt hij zich af bij 90 minutes. "Op die positie hebben we wel veel jonge en goede middenvelders", aldus de analist. Volgens Joos moeten Amadou Onana, Youri Tielemans, Kevin De Bruyne, Bryan Heynen, Roméo Lavia en Arthur Vermeeren geselecteerd worden als middenvelder.

Het zou alvast een grote verandering betekenen bij de Rode Duivels. Witsel speelt al sinds 2008 voor de nationale ploeg en kwam al 130 keer uit voor de Rode Duivels. Enkel Jan Vertonghen speelde er meer.