Kroos voorstander van Super League: 'UEFA bekommert zich niet om de fans'

Kroos voorstander van Super League: 'UEFA bekommert zich niet om de fans'

17 februari - 20:49
42

Toni Kroos denkt dat de Super League uiteindelijk doorgang zal vinden. De Duitse middenvelder ergert zich aan het feit dat er bij het opstellen van de plannen geen toenadering is gezocht tot de betrokkenen.

Kroos verwacht dat de nieuwe plannen voor de Super League uiteindelijk groen licht zullen gaan krijgen, zo laat hij weten in gesprek met Diario AS. "Het idee is veranderd en verdient om te worden gehoord", aldus de speler van Real Madrid, dat zich opwierp als een van de initiatiefnemers van de nieuwe competitie.

Kroos denkt dat de Super League wel degelijk passie terug kan brengen in de voetbalbeleving. "Laat er maar meer enthousiasme en emotie komen voor de duels die we gaan zien. Mensen zeggen altijd: Wie wil elke week Real Madrid tegen Manchester City zien? Maar word je moe van het keer en keer zien van Roger Federer tegen Rafael Nadal? Ik in ieder geval niet.

Kroos trekt de rol van de UEFA, dat nu fel tegenstander is van de nieuwe competitie, in twijfel. "Als je het van verschillende kanten bekijkt, dan zie je dat de UEFA zich allesbehalve bekommert om de voetbalfans en dat de Super League niet van plan is om clubs uite sluiten. Het is een sportcompetitie en een open toernooi, georganiseerd door de clubs en niet door de UEFA, omdat deze clubs geloven dat ze de UEFA niet nodig hebben."

De Europese voetbalbond heeft volgens Kroos inmiddels bewezezen dat het een extra competitie opzet zonder daarbij de betrokkenen te betrekken. "Waarom is het oké dat de UEFA een Nations League introduceert? Opeens vraagt niemand de UEFA ernaar. Daarom vind ik het ongelooflijk belangrijk te luisteren naar voorstellen als die van de Super League. Ik krijg het idee dat dat niet meer het geval is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s