Plek van Onuachu bij Genk blijft vacant: Alles is nieuw voor Arokodare

Plek van Onuachu bij Genk blijft vacant: "Alles is nieuw voor Arokodare"

17-02-2023 16:51
9

Na het vertrek van Paul Onuachu staan de Genk-fans te trappelen om een definitieve vervanger. Ally Samatta nam tot dusver de honneurs waar in de basis, maar met Tolu Arokodare zit er een waardig alternatief in de wachtkamer. Wouter Vrancken legt beide spitsen in de weegschaal.

In de strijd om het nummer negen heeft Samatta een voordeel: hij zit namelijk al langer bij Genk. "Ik vond Samatta tegen Antwerp zijn beste wedstrijd tot nu toe spelen", geeft Vrancken aan in gesprek met Het Belang van Limburg. "Hij was heel aanwezig, met en zonder bal." Scoren zat er evenwel niet in. "Alleen in de grote rechthoek had hij één keer net iets sneller kunnen reageren."

Waar Samatta in zijn eerste periode bij Genk de weg naar doel met de ogen dicht vond, is dat dit seizoen veel minder het geval. Vrancken wijt dat aan een gebrek aan speelminuten, onder meer ook bij Jong Genk, waar hij niet speelgerechtigd voor is. Statistieken doet hij niet, benadrukt Vrancken, maar het zou wel wat veranderen. "Eén goal kan voor een spits bevrijdend werken, zelfs al trapt hij de bal meters naast, maar kaatst hij via twee tegenstrevers toch in doel."

Leergierige Arokodare
Qua profiel lijkt winteraankoop Arokodare misschien een geschiktere vervanger voor Onuachu. Ook deze Nigeriaan is immers groot, sterk en meevoetballend in orde. Vrancken ziet hem ook figuurlijk groeien. "Hij werkt hard en is leergierig. Ook deze week sprong hij weer binnen in de trainerskamer om bepaalde trainingsbeelden te ontleden en op zoek te gaan naar wat we precies van hem vragen", krijgt Arokodare een pluim op de hoed.

Wie tussen de lijnen door leest, weet dat een eerste basisplek niet veraf is voor Arokodare. Enkel wat details staan die verwezenlijking nog in de weg. "Alles is nieuw voor hem, ook fysiek eisen we andere parameters dan bij zijn vorige club Amiens", besluit Vrancken.