Vrancken legt staat Paintsil uit: ''Donderdag getraind zonder opzoeken van duels''

Vrancken legt staat Paintsil uit: ''Donderdag getraind zonder opzoeken van duels''

17-02-2023 15:20 Laatste update: 15:43
1

KRC Genk treedt vrijdavond aan tegen KV Mechelen. Voor coach Wouter Vrancken is het nog alleszins onzeker of sterkhouder Joseph Paintsil van de partij is. De aanvaller kampt met een schouderblessure en lijkt daar grotendeels van te zijn hersteld.

''Hij heeft ook donderdag getraind, maar zonder de duels op te zoeken'', vertelde de T1 over Paintsil aan Het Belang van Limburg.

''Het is nu afwachten welke hinder hij nog ondervindt. De peesblessure kan normaal niet verergeren, maar je moet je natuurlijk comfortabel genoeg voelen om te spelen'', zei Vrancken die nog niet met zekerheid wil zeggen of Paintsil aan de aftrap verschijnt of uberhaupt zijn opwachting maakt tijdens de match met KV Mechelen.

''De alternatieven? Preciado heeft die positie al goed ingevuld, maar ook Sor heeft grote stappen gezet'', aldus Vrancken die plan B en C achter de hand heeft, mocht Paintsil niet in staat zijn om te starten.

Paintsil is dit seizoen een sleutelspeler voor Vrancken. De aanvaller maakte 10 goals en verzorgde maar liefst 9 assists. Het is de vraag hoeveel risico Vrancken durft te nemen met Paintsil voor de aankomende match tegen KV Mechelen op vrijdagavond in de Jupiler Pro League.