Elftallen topduel Europa League Barcelona-Man Utd in Camp Nou bekend

Elftallen topduel Europa League Barcelona-Man Utd in Camp Nou bekend

16-02-2023 18:00

FC Barcelona en Manchester United hebben hun opstelling bekendgemaakt voor de Europa League-kraker in Camp Nou. Bij de thuisploeg begint Frenkie de Jong in de basis, terwijl Erik ten Hag voor Tyrell Malacia en Wout Weghorst kiest.

Voor Ten Hag en De Jong is het een bijzonder weerzien. De twee bereikten in 2019 de halve finale van de Champions League met Ajax. De 25-jarige middenvelder vormt donderdag een trio met Franck Kessié en Pedri op het middenveld van Barça. Voorin moeten Raphinha, Robert Lewandowski en Gavi het verschil maken voor de ploeg van coach Xavi.

Bij United begint Weghorst andermaal in de basis. De Nederlandse spits verscheen sinds zijn komst in alle wedstrijden van United aan de aftrap. Ten Hag doet in Camp Nou ook een beroep op Malacia. Luke Shaw staat centraal achterin, omdat Lisandro Martínez geschorst is. The Mancunians kunnen ook weer beschikken over Casemiro, die het Premier League-tweeluik tegen Leeds miste vanwege een schorsing. 

Desondanks kampt Ten Hag nog met een flinke lijst aan afwezigen. Anthony Martial, Antony en Scott McTominay zijn geblesseerd. Marcel Sabitzer is net als Martínez geschorst.

De opstellingen
FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Alonso, Alba; Kessié, De Jong, Pedri, Gavi; Raphinha, Lewandowski

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia; Casemiro, Fernandes, Fred; Sancho, Weghorst, Rashford